Danas ćemo nešto lagano, ali ukusno. Na prvi pogled ne biste pogodili da je riječ o jelu bez mesa, ali ovaj fini složenac, koji možete zvati lazanjama ili musakom, premda nije ni jedno ni drugo, u sredini krije nadjev s pomalo neočekivanim sastojkom: umjesto mljevenog mesa, u glavnoj je ulozi - leća.
Prednost leće je u tome što sadrži više željeza i minerala od mesa, a sadržaj proteina im je podjednak. Nakon ovakvog obroka nećete biti gladni, ali nećete osjetiti ni sve one neželjene posljedice uživanja u obilnom objedu s puno mesa. Naprotiv, osjećat ćete se lagano i poletno, a neće vam nedostajati energije.
Ako ste vegetarijanac, za preljev od ricotte i grčkog jogurta odabertite zamjenske proizvode, a složenac umjesto parmezanom pospite naribanim tvrdim veganskim sir...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....