StoryEditorOCM
Slanoužitak bez kajanja

Sočni složenac s kremastim preljevom lagan je, a zasitan: nitko ne bi pomislio da je ovo glavni sastojak ukusnog nadjeva

Piše T. S. M.
27. svibnja 2024. - 11:27

Danas ćemo nešto lagano, ali ukusno. Na prvi pogled ne biste pogodili da je riječ o jelu bez mesa, ali ovaj fini složenac, koji možete zvati lazanjama ili musakom, premda nije ni jedno ni drugo, u sredini krije nadjev s pomalo neočekivanim sastojkom: umjesto mljevenog mesa, u glavnoj je ulozi - leća. 

Prednost leće je u tome što sadrži više željeza i minerala od mesa, a sadržaj proteina im je podjednak. Nakon ovakvog obroka nećete biti gladni, ali nećete osjetiti ni sve one neželjene posljedice uživanja u obilnom objedu s puno mesa. Naprotiv, osjećat ćete se lagano i poletno, a neće vam nedostajati energije.

Ako ste vegetarijanac, za preljev od ricotte i grčkog jogurta odabertite zamjenske proizvode, a složenac umjesto parmezanom pospite naribanim tvrdim veganskim sir...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 09:23