StoryEditorOCM
Slanolako i brzo

Sočno jelo s mesom i krumpirom: nije musaka, nije pastirska pita, ali gotovo je za po‘ ure i preukusno. Idealno je za...

Piše T. S. M.
28. listopada 2024. - 14:08

Neki od nas žive s vrlo izbirljivim ukućanima za koje je uvijek prava muka kuhati jer svemu nađu zamjerku. U takvim uvjetima zna se dogoditi da jelo koje smo pripremili vjerujući da će se svima svidjeti završi na životarenju u hladnjaku sve dok se ne pokvari...

A to je prava šteta, osobito ako je riječ o nečemu poput toča od mesa na bokune, gulaša, bolognesea, ostataka pečene kokoši ili teletine i tome sličnih jela u koje je uloženo ne samo vrijeme nego i nezanemariva količina novca. Srećom, postoji rješenje, a smišljeno je davno, davno, u vremena kad se gotovo ništa nije bacalo.

To se rješenje naziva francuskim složencem, što je zapravo fensi ime za umak na bazi mesa prekriven pireom i zapečen. Sličan je britanskoj pastirskoj piti, no,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 19:50