StoryEditorOCM
Slanochefova receptura

Splićani obožavaju njegove sirnice, a nama je otkrio svoj recept: evo kako tradicionalnu slasticu radi chef Fabricio

Piše Vinko Paić
15. ožujka 2024. - 11:11

Ako ste vjerni pratitelji popularnog showa Masterchef, poznatog istarskog cheefa i sommeliera Fabricija Vežnavera, sjetit ćete se kao jednog od gostujućih članova žirija.

Posljednjih godinu dana živi u Splitu gdje se sa suprugom Ljiljanom, darovitom slastičarkom, doselio iz Umaga.

U malom mjestu Zambratija nedaleko Savudrije supružnici su vodili restoran Pergola, obiteljsku konobu koju je godinama vodio i njegov otac. Kad je Fabricio preuzeo posao od nje je napravio ‘food design‘ restoran oduševivši svoje goste kreativnošću, istančanim smislom za izbor i spajanjem namirnica kao i tehnikom pripreme.

- Kad sam otvarao restoran mnogi su me pitali kako mislim uspjeti u tom selu. Od početka sam im govorio: ‘Ako uspijem da ljudi dođu u Zambratiju zbog mene, već sam na dobrom pu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 19:34