Ne moramo vam govoriti koliko su srdele zdrave i ukusne, znate to i sami, ali možda više nemate ideja što biste s njima mogli skuhati. Pečene u pećnici, frigane, pohane, na gradele... eto, vjerojatno smo već ispucali sve mogućnosti kojh ste se sjetili. A zašto sa srdelama ne biste skuhali jednu lijepu, gustu riblju juhu na tragu brujeta?
Recept koji vam donosimo nije starinski dalmatinski nego francuski. Preciznije, provansalski. Riječ je o bouillabaisseu od srdela. Pored glavnog sastojka, a to, su, jasno, srdele, odnosno, kako ih tamo nazivaju les sardines (upravo su Francuzi krivi za to što se srdele nakon što se konzerviraju nazivaju sardine, no o tome više neki drugi put), trebat će vam luk, češnjak, poriluk, rajčice, maslinovo ulje i sastojak iznenađenja: koromač. I to ona...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....