Počela je sezona boba i moramo vam priznati da smo je jedva dočekali. Još je tako mlad i nježan da ga nema potrebe ljuštiti, a prava je šteta bacati mahune jer su sočne i mekane pa su idealne za skuhati s blitvom.
Danaa ipak nećemo bob i blitvu jer smo se sjetili jednog drugog dobrog, starog recepta s bobom, riječ je o gustoj juhi od mladog boba i mladog divljeg koromača, kojoj poseban gušt daju mlada kapulica i domaća panceta, ako ih imate pri ruci. Ako ne, snaći ćete se već nekako, ionako su prva dva sastojka zvijezde ovog jela.
Što se tiče mladog divljeg koromača, upravo raste gdje god pogledate, a za ovo će vam jelo trebati sočni zadebljani dio, dok listiće možete koristiti kao dekoraciju i za pojačati aromu koromača. Ako vam se ne da ići u berbu, zamijenite ga uzgoje...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....