StoryEditorOCM
Slanona ponos i diku

Svi će hvaliti vaše sirnice ako ih ispečete po ovom receptu! Znate li za ovaj ‘tajni dodatak‘? Dovoljna je jedna žlica

Piše T. S. M.
16. ožujka 2024. - 16:55

Bliži nam se Uskrs, što znači da će mnogi od nas uskoro peći sirnice. Želite li da vam ove godine uspiju bolje nego ikad, ispecite ih po receptu koji smo nabavili od Gorane Balov koju pratimo na Instagram profilu Carpe Dulce.

Recept nam se jako sviđa jer u ovom slučaju nema pretjeranog mudrovanja i kompliciranja, ušuškavanja u dekice, čuvanja od propuha i tome slično, a Gorana nas uvjerava da je rezultat odličan i da su joj sirnice, od kad ih radi po njemu, na ponos i diku.

Proučavajući njen recept primijetili smo da sadrži kiselo vrhnje, sastojak koji jamči sočnost, premda u većim količinama može prouzročiti da se dizano tijesto slabo digne. Stoga ga valja dobro dozirati, a u Goraninom ga receptu ima točno koliko treba - jedna žlica.

I...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 01:09