Uštipci se, s manje ili više razlika u receptu, pripremaju na cijelom Balkanu, a nekako svi misle da su baš njihovi oni pravi. Nećemo se upuštati u rasprave, ali ćemo konstatirati kako su prženi komadi dizanog tijesta po svoj prilici dio gotovo svake kuhinje na svijetu - gdje se god nekoć dizao kruh, a našao se netko tko nije mogao čekati da se ispeče lako je mogao doći na ideju da uštipne komad tijesta i na brzinu ga isprži u vrućoj masnoći...
Eto tako postoje i turski uštipci, odnosno barem nešto što se u našim krajevima tako naziva. U Turskoj nosi naziv pişi (piši) i obično su okrugli s rupicom u sredini. Prave se s kvascem pa se tijesto treba dizati, stoga uračunajte taj detalj u svoje planove. Ako ste u priši, nudimo vam recept za brze uštipke kod kojih ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....