Danas kad cijene hrane dosežu iznose vrijedne "ispale na živce" dobro se prisjetiti starinskih jela za koja su potrebne svima pristupačne namirnice. Jedna od takvih namirnica je jetra, a ako znate kako je pripremiti da bude mekana i ukusna, preskupo meso vam uopće neće nedostajati.
Podsjetit ćemo vas na spoj jetre s lukom, jelo poznato u većini kuhinja svijeta, ali u talijanskoj dovedeno do savršenstva. Fegato alle cipolle je jelo koje se brzo i lako priprema, a ne srame ga se ni fini restorani.
Recept je vrlo jednostavan: morate samo narezati luk i prebaciti ga u tavu pokapanu uljem, poškropiti ga vinom i ostaviti da se malo "znoji" pa mu dodati ploške jetre i kuhati još par minuta. Ono što ovo jelo čini tako dobrim su detalji, a njih ćete oktriti u nastavku.
Jetra s lukom
Sastojci
4 ploške teleće jetre
3 režnja češnjaka
1/2 čaše bijelog vina
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema
Narežite luk na tanke ploške, začinite ga solju i paprom pa ga prebacite u tavu pokapanu uljem i upalite vatru.
Nakon par minuta dodajte vino i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta uz povremeno miješanje.
Dodajte ploške jetre i pirjajte ih 7-8 minuta pa ih okrenite i pirjajte još 4-5, ovisno o debljini ploški. Poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....