Uštipcima zaista ne možemo odoljeti pa čim negdje vidimo dobar recept, gnjavimo i gnjavimo za dopuštenje da vam ga prenesemo - jer sreća raste kad se dijeli, zar ne? Evo još jednog recepta, pa nek vam se nađe kad vas uhvati želja, a razlog zaštp biste ga trebali sačuvati je jednostavan: provjeren je i odličan.
Restoran Gastro kutak Jadro na svom je Instagramu otkrio kako se rade njihovi nadaleko poznati uštipci: riječ je o staroj obiteljskoj recepturi koju ćete pronaći u nastavku. Napomenuli su nam da je prave mjere malo teško baš precizno odrediti, jer koji put smjesa pita malo manje ili malo više brašna.
Otkrili su nam i da je "tajna" osobitog okusa i mekoće njihovih uštipaka u domaćem brašnu s mlinice, pa ako ikako možete, potrudite se nabaviti takvo brašno i bit ćete korak bliže savršenstvu...
Domaći uštipci
Sastojci:
500 g domaćeg brašna s milice
250 ml vode
50 ml lozovače
1 žličica soli
1 žličica kvasca
ulje, mast
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u glatko tijesto, a ako je previše rijetko, dodajte još malo brašna.
Uz pomoć žlice vadite tijesto pa ga pržite ih na mješavini ulja i masti. Kad uštipci uhvate boju, ocijedite ih i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....