Svi pričaju o kolačima i tortama, a vama se jedne nešto fino, ali slano? E, baš se razumijemo! Svaka čast slatkarijama, ali neki od nas jednostavno više vole nešto pikantno za pod zub. Ako smo na istoj valnoj duljini, svidjet će vam se recept koji nam je otkrila Splićanka koja kuha k‘o zmaj. Ima odličan Instagram profil, zove se Krupnjaci sa stola, pa ako vam se svidi ova njena ideja znate gdje ćete ih pronaći još.
Otkrila nam je, da ne duljimo, kako se radi jedna osebna vrsta uštipaka. Nisu ni sinjski ni vrlički, ali su bomba. Posebnost im je u tome što sadrže - sir i šunku. Eto, znali smo da će vam se ideja svidjeti.
Pratite recept i slobodno bacite oko i na video koji slijedi u nastavku, uvjerit ćete se da je ovo odlična ideja, ako ste u to uopće posumnjali.
Jogurt uštipci sa sirom i šunkom
Sastojci
500 g brašna
200 g naribane šunke
200 g naribanog sira gauda
250 ml tekućeg jogurta
1 prašak za pecivo
2 jaja
majčina dušica
ulje za prženje
sol, papar
Priprema
U većoj zdjeli pomiješajte jaja i jogurt pa dodajte prašak za pecivo, naribanu šunku i sir. Začinite solju, paprom i majčinom dušicom. Postupno dodavajte brašno i miješajte dok ne dobijete mekano, ali kompaktno tijesto. Kada se svi sastojci povežu, ostavite tijesto da miruje 10–15 minuta.
U dubljoj tavi zagrijte ulje. Žlicom uzimajte dijelove tijesta i spuštajte ih u vruće ulje. Pržite uštipke na umjerenoj vatri dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....