Manistra s kozicama jelo je koje možemo pripremiti na mnogo načina, omiljena je svima i dobro prolazi u svako doba. Zato vam donosimo super jednostavan ljetni recept. Bilo bi idealno da imate na raspolaganju svježe i domaće sastojke, ne nužno iz vlastitog vrta, ali bar s pazara i lokalno uzgojene. Takve namirnice su pune arome, a baš to nam treba za ovo jelo. Ako ćete ipak koristiti suhe začine svakako smanjite količine računajući da su suhi začini 3 puta jači od svježih.
Što se tiče tjestenine, savjetujemo pappardelle ili fetuccine, odnosno neku dugačku i široku, ali i špagete će biti odlične. Količina rajčica odnosi se na one srednje veličine poput šljivara, a svakako bi bilo poželjno da koristite slađe i manje vodenaste plodove. Također, slatke i aromatične cherry pome bit će odličan izbor.
Tjestenina sa kozicama, rajčicama i mozzarellom
Sastojci
400 g repova kozica
200 g tjestenine
4 rajčice srednje veličine
3 češnja češnjaka
3 žlice svježeg origana
3 žlice svježeg bosiljka
2 kugle mozzarelle
1 luk
Sol
Papar
Maslinovo ulje
Priprema
Sitno izrežite luk, češnjak i origano te stavite na maslinovo ulje koje ste zagrijali u plitkoj teći. Kad se zažutilo i zamirisalo dodajte narezane rajčice i bosiljak te sol i papar po ukusu. Kuhajte umak na srednje jakoj vatri dok rajčice ne puste tekućinu, pustite da se reducira (desetak minuta će vjerojatno biti dovoljno) i dodajte repove kozica. Povremeno protresite i kuhajte dok se kozice ne skuhaju, dovoljno je svega nekoliko minuta dok im se meso ne zagrije. Umiješajte al dente skuhanu tjesteninu i mozzarellu natrganu na komadiće i pustite da se okusi prožmu desetak minuta prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....