Kombinacija za salate koje mogu poslužiti kao predjelo ili malo "pojačane" npr. kruhom i juhom kao kompletan obrok nikad dosta. Ako ste tip od salata, ova će vam se sigurno svidjeti jer sadrži zaista malo sastojaka, ali odlično sljubljenih. Riječ je o salati s kozicama, matovilcem i avokado umakom, sve nježni i blagi okusi osvježeni limunom. Matovilac možete zamijeniti nekim drugim zelenilom također blagog okusa. Super stvar je što su svi sastojci lako dostupni u trgovini, pa ako žudite za nečim laganim, svježim i zelenim evo jednostavnog prijedloga!
Salata od kozica s avokado umakom
Sastojci
Za salatu:
200 g očišćenih kozica
200 g - 300 g matovilca
1 avokado
1 limun
Maslinovo ulje
Sol, papar
Krema od avokada:
1 avokado
1 limun
Maslinovo ulje
Sol, papar
Priprema
Repove kozica ispržite na tavi na malo maslinovog ulja. Kremu od avokada pripremite tako da u blender stavite narezani avokado, sok jednog limuna, malo maslinovog ulja, soli, papra i limunove korice prema ukusu. Možete začine dodavati postupno. Izblendajte u glatku smjesu, a možete koristiti i štapni mikser. Izrežite drugi avokado i limun na kriške, matovilac rasporedite na široki tanjur za salatu, po njemu posložite kriške avokada i limuna te začinite solju i paprom. Na sve stavite pečene repove kozica i poškropite maslinovim uljem. Servirajte uz kremu od avokada, a jedite tako da kozice umočite u kremu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....