Obilje paprika i rajčica trebamo iskoristiti dok još traje, a jedan od najboljih načina za to je priprema đuveča. Manje je poznato da se to popularno jelo može pripremiti na dva načina - jedan je uobičajen, s puno poma i paprika, kojima se dodaju riža i začini, a drugi će se svidjeti svima koji ne mare puno za jela u kojima nema mesa. Jer u toj inačici đuveča meso je jedan od glavnih sastojaka.
Možete koristiti junetinu, svinjetinu ili piletinu, kako vam više odgovara, a rezultat će biti ručak iz jedne teće koju ćete s guštom pomazati. Dodatni bonus: jelo možete pripremiti i u pećnici što znači puno manje miješanja i podlijevanja.
Đuveč s mesom
Sastojci:
500 g mesa po izboru
180 g riže
1 žlica mljevene paprike
4 rajčice
3 paprike
2 češnja češnjaka
2 luka
2 mrkve
sol, papar
Priprema:
Pirjajte nasjeckani luk dok ne dobije boju pa mu dodajte narezani češnjak te pirjajte dok ne zamiriše. Dodajte nasjeckanu mrkvu i pirjajte dok tekućina ne ispari.
Dodajte meso narezano na kockice i začinjeno solju, paprom i mljevenom paprikom.
Dodajte narezane paprike i rajčice oguljene i narezane na kockice. Dodajte rižu i zalijte s toliko tople koliko je potrebno da su sastojci pokriveni.
Kuhajte dok riža nije skuhaa ili pokrijte folijom i pecite u pećnici oko 45 minuta na 220 °C.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....