StoryEditorOCM
Slanoodličan trik

Znate li da u ovo popularno povrtno jelo možete dodati i meso? Prema ovom receptu uz malo truda dobit ćete savršen ručak

Piše T. S. M.
8. rujna 2025. - 10:56

Obilje paprika i rajčica trebamo iskoristiti dok još traje, a jedan od najboljih načina za to je priprema đuveča. Manje je poznato da se to popularno jelo može pripremiti na dva načina - jedan je uobičajen, s puno poma i paprika, kojima se dodaju riža i začini, a drugi će se svidjeti svima koji ne mare puno za jela u kojima nema mesa. Jer u toj inačici đuveča meso je jedan od glavnih sastojaka.

Možete koristiti junetinu, svinjetinu ili piletinu, kako vam više odgovara, a rezultat će biti ručak iz jedne teće koju ćete s guštom pomazati. Dodatni bonus: jelo možete pripremiti i u pećnici što znači puno manje miješanja i podlijevanja.

image
Brett Stevens/Connect Images Via Afp

Đuveč s mesom

Sastojci:

500 g mesa po izboru
180 g riže
1 žlica mljevene paprike
4 rajčice
3 paprike
2 češnja češnjaka
2 luka
2 mrkve
sol, papar

Priprema:

Pirjajte nasjeckani luk dok ne dobije boju pa mu dodajte narezani češnjak te pirjajte dok ne zamiriše. Dodajte nasjeckanu mrkvu i pirjajte dok tekućina ne ispari.

Dodajte meso narezano na kockice i začinjeno solju, paprom i mljevenom paprikom.

Dodajte narezane paprike i rajčice oguljene i narezane na kockice. Dodajte rižu i zalijte s toliko tople koliko je potrebno da su sastojci pokriveni.

Kuhajte dok riža nije skuhaa ili pokrijte folijom i pecite u pećnici oko 45 minuta na 220 °C. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 17:00