StoryEditorOCM
Slanokripno i puno gušta

Znate li što Francuzi dodaju kiselom kupusu za bolji okus? Recept im je super, jelo je jako moćno, veliki je specijalitet

Piše T. S. M.
13. studenog 2024. - 08:10

Mnogi vjeruju da je francuska kuhinja vrhunac gastronomije, no kad to kažu vjerojatno misle na sve one fine umake i fensi sastojke, no mi ćemo vam dati sasvim drugačiji dokaz ove tvrdnje - jedno jako ukusno jelo od sasvim običnog kiselog kupusa.

Kiseli kupus omiljena je namirnica u francuskoj pokrajini Alsace koja graniči s Njemačkom, a tamo se s njim radi puno lipih stvari. Po mnogima ponajbolja stvar koja se radi s kiselim kupusom u toj francuskoj pokrajini je svojevrsni gulaš s vinom, krumpirom i suhim mesom, dobro začinjen dodacima kojih se vi vjerojatno nikad ne sjetite kad kuhate tu namirnicu.

Začini poput kleke (poznate i kao borovice, ma znate one od kojih se radi gin), klinčića i korijandera nevjerojatno dobro nadopunjuju okus kiselog kupusa, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 01:51