Jeste li primijetili da su u trgovine stigle breskve? Mi,iskreno, nismo imali vremena zamijetiti ih od jagoda i trešanja, pa ako malo kasnimo s ovom spoznajom pa otkrivamo toplu vodu nadamo se da ćete nam oprostiti. A sasvim ćete nam sigurno oprostiti kad vidite recept za kolač s kojim ćemo proslaviti dlazak sezone breskvica, jako je dobar.
Riječ je o kolaču s prhkim tijestom i nadjevom od mascarponea kojem posebnost daju upravo breskve, ali ne bilo kakve: breskve prije dodavanja kolaču treba ispeći. Ako ste ikad kušali pečene breskve, onda znate da je ovo odlična ideja. A ako niste, evo vam odlične prilike za to ispraviti.
Prhka pita s pečenim breskvama
Sastojci:
Prhko tijesto:
230 g brašna
150 g maslaca
125 g šećera
1 jaje
1 vanilin šećer
na vrh noža praška za pecivo
Za ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....