StoryEditorOCM
Slatkosavršenstvo

Bolji kolač s breskvama niste probali: tijesto je vrlo prhko, nadjev kremast i bogat, a zahvaljujući ovom detalju...

Piše T. S. M.
3. lipnja 2024. - 16:35

Jeste li primijetili da su u trgovine stigle breskve? Mi,iskreno, nismo imali vremena zamijetiti ih od jagoda i trešanja, pa ako malo kasnimo s ovom spoznajom pa otkrivamo toplu vodu nadamo se da ćete nam oprostiti. A sasvim ćete nam sigurno oprostiti kad vidite recept za kolač s kojim ćemo proslaviti dlazak sezone breskvica, jako je dobar.

Riječ je o kolaču s prhkim tijestom i nadjevom od mascarponea kojem posebnost daju upravo breskve, ali ne bilo kakve: breskve prije dodavanja kolaču treba ispeći. Ako ste ikad kušali pečene breskve, onda znate da je ovo odlična ideja. A ako niste, evo vam odlične prilike za to ispraviti.

Prhka pita s pečenim breskvama

Sastojci:

Prhko tijesto:

230 g brašna
150 g maslaca
125 g šećera
1 jaje
1 vanilin šećer
na vrh noža praška za pecivo

Za ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 10:23