StoryEditorOCM
Slatkoproljetni užitak

Bolji tiramisu od jagoda još niste probali! Evo kako će vam kremasta slastica ispasti najbolje ikad, pripazite na ovo...

Piše T. S. M.
8. travnja 2024. - 18:29

Prve, doduše uvozne, jagode mame nas s polica trgovina i moramo vam priznati da nisu loše. Mirišu kao "prave", a jednako su tako i slatke, a sad čime su ih sve polijevali bolje je ne razmišljati. Valjda nam ništa neće biti od jedne mjerice?

Ako ni vi niste odoljeli iskušenju prvih jagoda, nudimo vam recept za kremasti desert s mascarponeom i piškotama. To je ono što se naziva tiramisuom od jagoda, a Talijani na tu ideju ispaljuju na živce. Nek‘ se oni ljute, a mi idemo uživati!

Pripazite prilikom pripreme ovog jednostavnog, a vrlo efektnog deserta: nipošto nemojte puno miksati mascarpone: samo ga malo izmutite mikserom, tek toliko da postane podatan, a kad mu budete dodavali žumanjke sa šećerom, taj dio odradite uz korištenje špatule ili kuhače....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 19:30