Želite li pripremiti slasticu kojom ćete sve zadiviti, otkrit ćemo vam jedan recept za pripremu najbogatije čokoladne kreme kojom možete nadjenuti i ukrasiti različite biskvite, kore prožete orašastim plodovima ili sasvim obične palačinke. Za što god se odlučili, izazvat ćete oduševljenje jer ova je krema nešto zaista posebno.
Naziva se Bariloche krema jer dolazi iz argentinskog grada San Carlos de Bariloche, poznatog po vrhunskoj čokoladi i slasticama koje spajaju europsku tradiciju s južnoameričkim sastojcima. Ova jednostavna, ali raskošna krema kombinira tamnu čokoladu, karamelizirano kondenzirano mlijeko i maslac. Taj fantastičan spoj koji stvara savršeno glatku, svilenkastu teksturu i dubok, pun okus čokolade s blagom notom karamele.
Kako se priprema Bariloche pokazala nam je Biserka Radovanović čiji Instagram profil Slatki biseri obožavamo. Slijedi recept, a u nastavku i video.
Bariloche krema
Sastojci
200 g tamne čokolade (najmanje 60 % kakaa)
150 g maslaca (82 % mliječne masti)
150 g karameliziranog kondenziranog mlijeka (dulce de leche)
Priprema
Sve sastojke držite na sobnoj temperaturi prije pripreme.
Čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo ohladi. Maslac i karamelizirano kondenzirano mlijeko pomiješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu, zatim postupno, u dva navrata, dodajte otopljenu čokoladu. Miješajte kratko, tek toliko da se sastojci povežu u jednoličnu kremu.
Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi do upotrebe. Ako je prostorija pretopla, kratko je ohladite u hladnjaku. Ako se krema previše stvrdne, lagano je ugrijte na sobnoj temperaturi ili iznad mlake vode, ali pazite da se ne pregrije jer bi toplina mogla prekinuti emulziju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....