StoryEditorOCM
Slatkona talijanski način

Fritule punjene kremom od pistacije: hrskave su izvana, a pahuljasto mekane iznutra, postat će vam nova slatka opsesija!

Piše T. S. M.
30. rujna 2024. - 18:39

Svježiji dani vraćaju nam želju za slasticama koji su ipak nešto malo više od lagane kreme i prozračnog tijesta, a nama se danas baš jedu - fritule. Ali ne bilo kakve.

Znate li da se fritule mogu puniti kremom?

Upravo ih na taj dekadentni način poslužuju u Italiji, gdje se po tradiciji pune s kremom od limuna, no u zadnje vrijeme sve je popularnija kombinacija fritula i kreme od pistacija. Nama se ideja jako sviđa pa smo nabavili dobar recept.

Primijetit ćete da su ove fritulice ponešto drugačije od onih koje pečemo s ove strane Jadrana, tijesto nas po sastojcima i metodi više podsjeća na profiterole i princes krafne, no nakon što se slatke kuglice pofrigaju u vrućem ulju, gotovo su identične - barem po pitanju izgleda - našim fritulama. 

Potom slijedi najslađi dio, a...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:16