Svježiji dani vraćaju nam želju za slasticama koji su ipak nešto malo više od lagane kreme i prozračnog tijesta, a nama se danas baš jedu - fritule. Ali ne bilo kakve.
Znate li da se fritule mogu puniti kremom?
Upravo ih na taj dekadentni način poslužuju u Italiji, gdje se po tradiciji pune s kremom od limuna, no u zadnje vrijeme sve je popularnija kombinacija fritula i kreme od pistacija. Nama se ideja jako sviđa pa smo nabavili dobar recept.
Primijetit ćete da su ove fritulice ponešto drugačije od onih koje pečemo s ove strane Jadrana, tijesto nas po sastojcima i metodi više podsjeća na profiterole i princes krafne, no nakon što se slatke kuglice pofrigaju u vrućem ulju, gotovo su identične - barem po pitanju izgleda - našim fritulama.
Potom slijedi najslađi dio, a...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....