Dalmacija u prosincu miriše po bakalaru, pečenoj tuki, pašticadi i fritulama. Još je malo rano za pašticadu i bakalar, tuku, doduše, možete ispeći ako vam baš dođe volja, ali jedno je sigurno: fritule su se već počele peći i peći će se sve do Božića, a onda opet oko karnevala. Ma, neki će ih peći sve do proljeća!
|elite li svoje fritule ove godine učiniti malo posebnijima, nudimo vam jedan zgodan recept. Dobili smo ga od Mirjane Salopek Jandrić koju pratimo na Instagramu Mimin kutak. Svidio nam se jer su fritule koje se po njemu spravljaju obilato začinjene narančom: ne samo koricom, nego i sokom.
Kombinacija kiseline iz soka naranče reagirat će s praškom za pecivo i pojačati mu reakciju slično kao što se događa kad u tijesto dodamo jogurt (a i njega ćete pronaći ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....