Donosimo vam recept za jednostavan kolač s višnjama koji će se svidjeti svima koji vole kombinaciju voća i kreme u kolačima, a posebno će ga voljeti domaćice jer se priprema nevjerojatno lako. Možete koristiti i smrznute višnje, kao i kompot, samo tada prilagodite količinu vode, s tim da u svježe višnje treba dodati najviše vode (pogledate li recept bit će vam jasno). Ne savjetujemo vam da piškote mijenjate nekim drugim keksima, baš oni trebaju za ovaj kolač. Također, držite li se maslaca i mliječnog vrhnja umjesto margarina i šaga na bazi biljnih masnoća rezultat će okusom biti daleko bolji!
Kremasti kolač s višnjama
Sastojci
Za podlogu:
200 g piškota
200 ml mlijeka
Za kremu od pudinga:
125 g maslaca
650 ml mlijeka
4 žlice šećera
2 pudinga od vanilije
Za voćni sloj:
300 g višanja
4 - 5 žlica šećera
2 žlice gustina
200 ml vode
Završni sloj:
250 ml slatkog vrhnja
Priprema
Možete započeti pripremu sa voćnim slojem. Ako koristite svježe višnje trebat će vam 200 ml vode, ako koristite smrznute trebat će vam otprilike upola manje. Jedan dio vode odvojite (50 ml) i razmutite gustin. Stavite višnje u prikladan lončić, dodajte šećer (više ili manje ovisno o slatkoći višanja) i vodu te stavite da zakuha. Prokuhajte uz stalno miješanje dok se šećer ne otopi, zatim dodajte razmućeni gustin i kuhajte 2 - 3 minute, dok se lagano ne zgusne. Ostavite sa strane da se ohladi.
Skuhajte pudinge prema uputstvu s vrećice s tim da ih kuhate u 650 ml mlijeka i sa 4 žlice šećera. Ohlađen puding izmiksajte mikserom i dodajte maslac sobne temperature, pa sve miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
Slatko vrhnje umutite u čvrst šlag.
Kolač se slaže u slojevima. Piškote namačite u mlijeku i slažite na dno kalupa. Zatim dodajte pola voćnog sloja, pola kreme s pudinglom i 4 žlice slatkog vrhnja. Ponovite postupak, a kolač završite šlagom i ukrasite po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....