Kolači s jagodama omiljeni su proljetni deserti jer spajaju svježinu voća i kremastu teksturu. Brzo se pripremaju, ne zahtijevaju pečenje, a uvijek ostavljaju dojam. Odličan recept za upravo takav kolač poslala nam je Nina Bedrica koju pratimo na Instagramu. Nina nam savjetuje da po želji u kremu ubacimo otprilike 250 g jagoda narezanih na komadiće za dodatni voćni okus.
Kolač s jagodama i piškotama
Sastojci:
400 g piškota
500 g jagoda
Malo iscijeđenog soka od limuna
4 žlice šećera
50 ml vode
Krema:
500 g mascarponea
500 ml slatkog vrhnja
3 žlice šećera u prahu
Priprema:
Pripremite smjesu od jagoda za umakanje piškota:
Stavite jagode, šećer, limunov sok i vodu u lonac. Kuhajte na laganoj vatri dok jagode ne omekšaju. Usitnite smjesu štapnim mikserom i ostavite da se ohladi.
Pripremite kremu:
U velikoj zdjeli izmiksajte hladni mascarpone, hladno slatko vrhnje i šećer u prahu dok ne dobijete glatku, gustu kremu. Pazite da ne premiksate.
Složite kolač:
Umakajte piškote u ohlađenu smjesu od jagoda i slažite ih na dno posude. Prekrijte slojem kreme (možete dodati i nasjeckane jagode ako želite izraženiji voćni okus).
Ponavljajte postupak: piškote – krema – piškote – krema.
Ukrasite po želji i dobro ohladite prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....