Prije nego počne ludilo s blagdanskim slasticama, predlažemo vam da se izguštate dobrih starinskih kolača poput paradižota, rožate i kroštula, jer kasnije vam jednostavno neće stići na red.
Recept za paradižot smo vam objavili jučer, a danas su na redu kroštule i to po receptu Anke Slišković, prave meštrovice za domaće slastice.
Recept joj je dobar i provjeren (i mi smo ga, naravno, isprobali), a da je starinski odat će vam dva detaljčića: jedan je svinjska mast, koju se neki danas uastručavaju koristiti pri izradi slastica, a drugi praktična uputa da "brašna ide koliko ga tijesto popije". Iskusne domaćice znat će što to znači, a za one manje upućene evo mali savjet: dodaje ga pomalo pa ćete lako pogoditi količinu i trenutak u kojem ga treba prestati dodavati (ciljate na t...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....