Mileram kolač s punim je pravom jedna od najpopularnijih slastica, a mi smo ga upravo pronašli u novoj, još boljoj verziji. Mila Kovačević, koju pratimo na Instagram profilu _mmmila, otkrila nam je kako priprema svoju verziju.
Isti se kolač može napraviti i s kiselim vrhnjem, no pripazite da ima preko 20 posto mliječne masti. Ipak, ako želite postići punoću okusa i bogatu, raskošnu teksturu kreme koja se topi na nepcu potražit ćete mileram. Izvorno se za voćni sloj koristi šumsko voće, ali Mila koristi jagode. Kako su još uvijek pomalo reske i nedostaje im prirodne slatkoće, obavezno ih kombinira sa šećerom.
Rezultat je kremasta slastica upotpunjena prhkim tijestom i osvježavajućim slojem s prvim proljetnim voćem. Sigurni smo da nikoga neće ostaviti ravnodušnim pa vam savjetujemo da ovaj recept isprobate i spremite, jer sigurno će vam još zatrebati - sezona jagoda tek počinje...
Mileram kocke s jagodama
Sastojci
Tijesto:
250 g brašna
100 g šećera
1 prašak za pecivo
100 g maslaca
1 jaje
Krema:
1/2 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
150 g šećera
800 g milerama
Arome po želji (preporučujemo bourbon vaniliju i limun)
Žele:
400 g jagoda
100 g šećera
1 želatina u prahu
Priprema:
Zamijesite prhko tijesto i ostavite u hladnjaku oko pola sata. Zatim razvaljajte na dno kvadratnog manjeg kalupa (24x24 cm).
Skuhajte puding i šećer u mlijeku, skinite s vatre i u vrelo dodajte mileram. Ulijte u kalup na prhko tijesto.
Pecite na 170 stupnjeva 60 minuta.
Stavite jagode na vatru i kuhajte sa šećerom. Kada se malo raskuhaju, usitnite ih štapnim mikserom i dodajte rastopljenu želatinu pripremljenu prema uputi. Miješajte dok se želatina otopi.
Kada se malo ohladi, prelijte preko kreme.
Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....