StoryEditorOCM
Slatkonježan i gladak

Mileram kolač s višnjama: osvježavajući desert po ovom je receptu još bolji, znate li tajnu najkremastijeg nadjeva?

Piše T. S. M.
11. srpnja 2024. - 07:05

Mileram kolač razlog je zbog kojeg su mnogi naučili što je to uopće mileram. No varaju se oni koji misle da je to kao neki cheesecake samo od milerama. Ne. Barem ako se radi po ovom, po nama najboljem, receptu.

Razlika je u tome što se u nadjev dodaje i prašak za puding, a taj mali detalj mijenja sve. 

Rezultat je kolač s finim, kremastim nadjevom koji samo izgledom podsjeća na tortu od sira. Tekstura je glatka i nježna, a sloj voća djeluje vrlo osvježavajuće. Po nekim verzijama recepta radi se posebna vrsta tijesta, ali nama je draži ovako, s korom koja je gotova za čas.

Ključno ga je peći na nižoj temperaturi kako bi bio što kremastiji, a kod pripreme pripazite na još jedan detalj: bitno je da se kolač ohladio barem na sobnu temperaturu prije nego ga prelijete preljevom....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 20:28