Trešnje su skupe, znamo, ali ipak im je teško odoljeti. Ako ste, "poletjeli" pa kupili malo više nego što ih stignete počokati ili ste, pak, kupili sasvim malo pa tražite način za malo ih "rastegnuti", nudimo vam odličnu ideju za jednostavan desert s trešnjama. Vjerujte nam, nećete pronaći recept za slasticu koju je lakše napraviti, a ne trebaju vam ni brašno, jaja, mlijeko... ali trebat će vam malo kvalitetnog prošeka.
Vruće trešnje s prošekom
Sastojci:
600 g očišćenih trešanja
115 g šećera
2 žlice svježe iscijeđenog limunovog soka
2 žlice prošeka
1 štapić cimeta
Priprema:
U loncu na laganoj vatri kuhajte šećer, limunov sok i štapić cimeta dok se šećer ne otopi. Dodajte trešnje, poklopite i lagano kuhajte 10 minuta.
Rešetkastom žlicom izvadite trešnje u zdjelu. Ostatak sirupa kuhajte još 2 minute da se malo reducira, zatim umiješajte prošek.
Prelijte sirup preko trešanja i lagano promiješajte. Podijelite u zdjelice za posluživanje i poslužite, a po želji dodajte kuglicu sladoleda.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....