Kad zahladi, svi se zaželimo spize na žlicu. Pa neka na žlicu bude i slatko! Naš prijedlog je paradižot)neki ga vole zvati paradižet), stari dalmatinski slatki specijalitet. Dobro, znamo da ga rade i drugdje, ali mi ga u Dalmaciji posebno volimo.
Donosimo vam recept naše drage suradnice koju možete pratiti na Instagram profilu Moj lipi vrtlić. Kako nam je priznala, to je njena varijanta stare slastice koju je njena mama često radila.
"Kad se radi paradižot, mora ga se dobro zamirisati, ne smije se osjetiti miris jaja. Ja koristim rum ili maraschino, na užitak mojoj obitelji, rodbini i prijateljima. Moj dodatak je i žličica gustina, tako je jednostavnije za napraviti, a žumanjci se moraju kuhati barem dvije minute."
Pa evo kako se paradižot sprema u njenom lipom vrtliću......
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....