Ima nešto tako lijepo nostalgično i utješno u dobroj, starinskoj piti od jabuka da o njoj znamo maštati čak i u sezoni slastica od jagoda, borovnica i drugog sočnog proljetnog voća. Ako ova tvrdnja za vas ne važi to može značiti samo jednu stvar: još nikad niste pekli pitu od jabuka po pravom receptu.
Pokušajte je ispeći po ovome.
Posebnost mu je u pravoj kombinaciji i omjeru sastojaka, ali i u tome da zahtijeva pozamašnu količinu jabuka, s kojima najprije treba nešto napraviti: treba ih ispirjati s par dodataka za još bogatiji okus. Na taj će način nadjev biti osobito sočan i ukusan.
Ako jabuke nisu dovoljno slatke, a ljubitelj ste slađih pita, sastojcima za nadjev pridodajte i 2 do 3 žlice šećera.
Sočna pita od jabuka
Sastojci:
Tijesto:
280 g brašna
135 g maslaca
100 ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....