StoryEditorOCM
Slatkostarinska receptura

Pita od jabuka bit će osobito sočna i ukusna ako je napravite po ovom receptu. Tajna je u omjerima i jednoj maloj caki

Piše T. S. M.
21. svibnja 2024. - 18:29

Ima nešto tako lijepo nostalgično i utješno u dobroj, starinskoj piti od jabuka da o njoj znamo maštati čak i u sezoni slastica od jagoda, borovnica i drugog sočnog proljetnog voća. Ako ova tvrdnja za vas ne važi to može značiti samo jednu stvar: još nikad niste pekli pitu od jabuka po pravom receptu.

Pokušajte je ispeći po ovome.

Posebnost mu je u pravoj kombinaciji i omjeru sastojaka, ali i u tome da zahtijeva pozamašnu količinu jabuka, s kojima najprije treba nešto napraviti: treba ih ispirjati s par dodataka za još bogatiji okus. Na taj će način nadjev biti osobito sočan i ukusan.

Ako jabuke nisu dovoljno slatke, a ljubitelj ste slađih pita, sastojcima za nadjev pridodajte i 2 do 3 žlice šećera.

Sočna pita od jabuka

Sastojci:

Tijesto:

280 g brašna
135 g maslaca
100 ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 03:17