Ako se i vi ubrajate u one koji kad krenu raditi nešto slatko imaju vječnu dilemu "pita ili nešto čokoladno", sad ćemo vam je jednom zauvijek riješiti. Predstavljamo vam pitu od čokolade i oraha.
Nudimo vam i odličan recept za ovu slasticu, jednostavan i dobar, bez nepotrebnih komplikacija. Dobili smo ga od anamarije Habuš čiji Instagram Mrvice sa stola preporučujemo svima koji vole gledati lijepe fotografije hrane i sakupljati odlične recepte.
Čokopita, onako po starinski, bez puno peripetija i komplikacija, savršena i skromna za posladiti jedno obično poslijepodne", komentirala je Anamarija uz recept.
Pita od čokolade i oraha
Sastojci:
Tijesto:
250 g glatkog brašna
250 g maslaca
1 žumanjak
4 žlice hladne vode
prstohvat soli
naribana limunova korica
Nadjev:
200 g mljevenih oraha
100 g naribane tamne čokolade
70 g šećera
1 žličica ruma
6 jaja
1 vanilin šećer
prstohvat soli
Priprema:
Zamijesite tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku minimalno pola sata.
Za to vrijeme pripremite nadjev: razdvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke i prstohvat soli izmiksajte u čvrsti snijeg. U posebnoj posudi žumanjke i obje vrste šećera pjenasto izmiksajte, dodajte im mljevene orahe, naribanu čokoladu i rum te na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Hladno tijesto podijelite na dva jednaka dijela te ih razvaljate. Prvi dio premjestite u namašćeni lim za pečenje, po njemu rasporedite nadjev i poklopite drugim dijelom kojeg vilicom lagano izbockajte. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzija 40 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....