Volite li fino, domaće pecivo (a tko ga ne voli!), sačuvajte recept za raffaello kifliće. Posebnu draž im daje prhko tijesto u koje pored običnog brašna ide i kokosovo, a još su bolji zbog kremastog nadjeva s okusom vanilije i kokosa. Nama se jako sviđaju i zbog činjenice da za njihovu pripremu nisu potrebni maslac ni mlijeko (trebat će vam, doduše, mlaćenica, ali nju možete zamijeniti biljnim mlijekom po izboru).
Dobili smo ga od prave majstorice za ovakve slastice, Dragane Marjanović koju možete pratiti na Instagramu Kolači sreće.
Dragana nam je priznala da joj je ovo jedan od omiljenih recepata za pecivo, jer je vrlo jednostavan, a kiflići su jako ukusni. Napomenula je da ona po ovom receptu obično napravi 30 kiflića srednje veličine.
Raffaello kiflići
Sastojci:
Tijesto:
220 g kokosove masti
100 g kokosovog brašna
1 vanilin šećer
120 g šećera
2 jaja
150 ml mlaćenice
1 prašak za pecivo
Brašno po potrebi (ja sam trebala 600 g)
Nadjev:
500 ml kokosovog mlijeka
1 vanilin šećer
1 puding od vanilije
3 žlice šećera
2 žlice pšeničnog griza
100 g kokosova brašna
Priprema:
Najprije skuhajte kremu. Zakuhajte 400 ml mlijeka, a u ostatak razmutite puding, šećer, vanilin šećer i griz. Smjesu ulijte u kipuće mlijeko pa kuhajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre i dodajte 100 g kokosovog brašna, pokrijte prozivnom folijom i ostavite da se dobro ohladi
Za tijesto pomiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa im dodajte kokosovu mast i izmiksajte smjesu da se ujednači. Dodajte kokosovo brašno, mlaćenicu, brašno i prašak za pecivo pa zamijesite tijesto koje ne smije biti tvrdo, ali se ne smije ni lijepiti za ruke.
Podijelite ga u dvije loptice, svaku razvaljajte u krug promjera 30 cm i izrežite u trokute. Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu te joj odrežite vrh da dobiujete rupicu promjera 1 cm pomoću koje ćete staviti kremu na rub tijesta. Zamotajte kifliće i stavite ih na papir za pečenje koji ste postavili na lim za pečenje.
Kifliće pecite na 180 stupnjeva oko pola sata pa ih pospite šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....