Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Vlasta Vizjak koju možete pratiti na Instagramu. Vlasta se u utrku za vrijednim nagradama upustila receptom za rajsku tortu.
"Ova torta definitivno zaslužuje svoje ime. To je predivna slastica s laganim korama, bogatom kremom i sočnim jagodama ili drugim sezonskim voćem", poručila je Vlasta.
Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.
Rajska torta
Sastojci:
Za kore:
250 g maslaca
200 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
250 g oštrog brašna
½ vrećice praška za pecivo
4 bjelanjka
100 g badema u listićima
2 žlice šećera u prahu
1 žlica cimeta
Za kremu:
800 ml slatkog vrhnja
4 žumanjka
100 g šećera u prahu
Ostalo:
500 g voća po želji
Priprema:
Kore:
Pomiješajte maslac, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Dodajte brašno i prašak za pecivo te umijesite tijesto. Podijelite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte kugle. Svaku kuglu razvaljajte na papiru za pečenje u krug promjera 24 cm.
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, podijelite ga na četiri dijela i premažite svaku koru.
Pomiješajte bademe u listićima, šećer u prahu i cimet te pospite po bjelanjku na svakoj kori.
Kore pecite jednu po jednu na naopako okrenutom limu za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180°C, dok ne poprime laganu boju na rubovima.
Krema:
Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
Žumanjke miksajte sa šećerom u prahu na pari dok ne postanu pjenasti, zatim ih pažljivo umiješajte u tučeno vrhnje.
Slaganje torte:
Operite i pripremite voće po želji.
Na pladanj slažite redom: kora – krema – voće. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sastojke.
Završite s najljepšom korom na vrhu.
Ohladite tortu u hladnjaku preko noći prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....