Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Anamarija Habuš koju možete pratiti na Instagramu. Anamarija se u utrku za vrijednim nagradama upustila receptom za roladu s jagodama i kremom od mascarponea.
Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.
Rolada s jagodama
Sastojci:
Rolada:
4 jaja
100 g šećera
40 ml mlijeka
30 ml ulja
90 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
15 g kakaa
prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
1 vanilin šećer
Krema:
250 g mascarponea
100 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
Dodatno:
200 g svježih jagoda
Priprema:
Za roladu odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke miksajte s obje vrste šećera dok ne dobijete svijetlu smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije, mlijeko i ulje pa dobro izmiksajte.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, prosijte ih pa dodajte u smjesu žumanjaka. Sve dobro promiješajte. Na kraju spatulom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Dobivenu smjesu izlijte u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 12–15 minuta. Drugi komad papira pospite kakaom ili šećerom, na njega okrenite pečeni biskvit, a papir od pečenja uklonite. Pomoću posutog papira zarolajte roladu i ostavite da se potpuno ohladi.
Za kremu u zdjeli dobro promiješajte mascarpone, šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
Ohlađeni biskvit odmotajte, obilno namažite pripremljenom kremom od mascarponea, posložite oprane i očišćene jagode i čvrsto zarolajte.
Roladu ostavite u hladnjaku da se krema stisne i ohladi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....