StoryEditorOCM
Slatkojednostavno i efektno

Šibenka peče posebnu pitu s kruškama: tijesto je prhko, nadjev savršen, a osobit gušt mu daju tri žlice ovog sastojka

Piše T. S. M.
6. rujna 2024. - 08:10

Napekli smo se već kolača s breskvama, "pala" je barem jedna slastica sa šljivama (ako nije, ovdje imate super recept), a sad polako na red dolaze kruške. U receptu koji smo dobili od šibenske zaljubljenice u slatko, Nine Bedrice, koju pratimo na Instagramu Slatka iskušenja, mlade kruške združene su s prkhim tijestom u finoj galetti koja je jednako ukusna kao što dobro izgleda.

Ovaj se desert priprema bez potrebe za posebnim kalupima i posudama, a ako želite da bude nešto zaista posebno, potrudite se voće posuti listićima badema. Nina nam savjetuje da ga poslužimo uz sladoled od vanilije, jer je tada još bolji.

Galetta s kruškama

Sastojci:

Tijesto:

200 g brašna
150 g maslaca na listiće narezan
3 žlice ledene vode
1 žli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 22:23