Donosimo vam video recept američke youtuberice koji nam se odmah svidio! Priprema nije nimalo komplicirana, nema puno miksanja, vaganja, a sastojci su dobro poznati i lako dostupni. U biti, radi se o kombinacija kreme od sira i sočnog biskvita u koju su dodane aromatične breskve, začinjeno cimetom i vanilijom koji sa sirom i voćem čine naprosto savršenu kombinaciju.
Tatyana je sve skupa posložila u troslojnu tortu modernog naked izgleda, koji ovako jednostavan i ogoljen baš dobro odražava ljetno raspoloženje. No, ova slastica je takva da se slobodno možete poigrati s prezentacijom i servirati ga u nekoj za vas prikladnijoj formi, kao dvoslojnu totu ili možda kolač.
Recept je namijenjen za tri kore promjera 20 cm ili dvije promjera 23. U originalnom receptu koristi se buttermilk, no taj proizvod ne postoji na našem tržištu, ali uspješno se može zamijeniti kombinacijom kiselog vrhnja i mlijeka. Ako želite i po guštu vam je, pojačajte cimet za još jednu žličicu.
Po želji možete dodatno namočiti kore kombinacijom slatkog vrhnja i likera od breskve, no nije nužno jer su dovoljno sočne. Također, ekstrakt od breksve koji ide u kremu je opcionalan, slobodno ga izostavite. Jaja i krem sir bi trebali biti sobne temberature, a slatko vrhnje dobro ohlađeno. Ako vam je draži, umjesto krem sira možete koristiti mascarpone.
Jednostavna torta s breskvama
Sastojci
Za biskvit:
240 g brašna
200 g šećera
240 m ulja
4 jaja
1 kiselo vrhnje + 40 ml mlijeka
2 žličice ekstrakta vanilije
Žličica sode bikarbone
Žličica praška za pecivo
Žličica cimeta
Prstohvat soli
Krema:
450 g krem sira
600 g slatkog vrhnja
200 g šećera u prahu
Žličica vanilija ekstrakta
Žličica ekstrakta od breskve
3 breskve
Po želji:
30 ml slatkog vrhnja
liker od breskve
Priprema
Upalite pećnicu na 175 ºC i pripremite kalupe za pečenje biskvita tako da i dno obložite papirom za pečenje i namastite rubove. U zdjelu za miksanje pripremite mokre sastojke biskvita: cijela jaja, ulje, kiselo vrhnje koje ste razmutili s mlijekom i vaniliju. Sve mikstajte dok se ne zabijeli i poveća volumen. U odvojenoj zdjeli ravnomjerno izmiješajte suhe sastojke te ih prosijte u mokre, zatim sve sjedinite kratko miksajući mikserom. Razdijelite smjesu u kalupe i stavite peći. Svaki se peće 23 - 25 min. Pustite da se prohladi u kalupu zatim ga izvadite na mrežu za hlađenje da se ohladi do kraja.
U zdjeli izmiksajte krem sir dok se ne postane gladak i kremast. Dodajte šećer u prahu i arome, pa sve izmiksajte. Zatim dodajte hladno vrhnje, podijelite da u dva dodavanja, i miksatje dok se krema ne učvrsti, odnosno dok ne počne formirati postojane vrhove. Ohladite kremu. Ako primjetite da je premekana i nakon hlađenja, ohlađenu još izmiksajte.
Breskve narežite na male kockice, a jednu ili dio možete narezati na kriške za dekoraciju.
Tortu slažite kad su i krema i biskviti dobro ohlađeni. Za ljepši izgled torte odrežite gornji sloj biskvita koji se napuhao u pečenju da dobijete ravnu površinu. Ako želite biskvite namočite s kombinacijom slatkog vrhnja i likera od breksve. Biskvite jednostavno premažite kremom, pospite šaku do dvije nasjeckanih breksvi i preklopite biskvitom. Sljedeći sloj pripremite na identičan način. Gornji sloj torte neka vam bude krema posuta breskvama, svjedeno pravite li s dva ili tri biskvita.
Tortu možete ukrasiti kao moderniju naked cake ili je cijelu premazati kremom, ako se odlučite za to ostavite dovoljno kreme. Ukrasite kriškama breskve ili
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....