StoryEditorOCM
Slatkohrskavo i slasno

Štrudel od višanja koji se priprema brzo i lako: Mila zna kako klasični recept učiniti puno boljim uz dva-tri dodatka

Piše T. S. M.
19. ožujka 2025. - 07:05

Volite li brzinske kolače, obožavat ćete recept za štrudel od višanja koji nam je poslala Mila Kovačević koju možete pratiti na Instagramu. Mi je pratimo i guštamo u predivnim fotografijama slatkih kreacija koje Mila marljivo i s puno mašte i osjećaja za dobre slastice tako vješto priprema.

Ovaj nas je štrudel osvojio lakoćom pripreme, a jedna od stvari koje olakšavaju posao, ali ujedno čine kolač još boljim od klasičnog je to što su kore od vučenog tijesta zamijenjene lisnatim tijestom. Pored tog, zbog par malih dodataka nadjev postaje neodoljivo sočan.

image
Privatni album

Štrudel od višanja 

Sastojci:

1 gotovo lisnato tijesto (275 gr)

 Nadjev:

500 g višanja
120 g šećera
1 vanilin šećer
Pola cijeđenog limuna
2 žlice gustina
1 dcl vode

Priprema:

Višnje, šećer, vanilin šećer, cijeđeni limun i pola dcl vode staviti na vatru dok prokuhaju.

2 žlice gustina razmutiti sa preostalih pola dcl vode i kada su višnje prokuhale dodati ih u višnje uz stalno miješanje na laganoj vatri dok se ne zgusnu.

Ostaviti prohladiti.

Po sredini lisnatog tijesta rasporediti višnje a sa obadvije strane izrezati trakice te ih prebacivati naizmjenice kao pletenicu da se višnje zatvore u štrudlu.

Potom premazati jajem i posuti kristal šećerom.

Peći na 200 stupnjeva 20 minuta 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 19:15