StoryEditorOCM
Slatkobiramo najbolji recept

Tart s malinama, lješnjacima i bijelom čokoladom: Paula nam je otkrila kako radi kolač koji je oduševio njene najmilije

Piše T. S. M.
25. ožujka 2025. - 09:52

Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Paula Vučemilović. Zaljubljenica u pripremu slastica koju možete pratiti na Instagramu u utrku za vrijednim nagradama upustila se receptom za tart s malinama, lješnjacima i bijelom čokoladom.

Kako nam je napisala, okus je oduševio njene ukućane. 

image
Privatni album

Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.

Tart s malinama

Sastojci:

Podloga:

300 g mljevenog keksa
100 g mljevenog lješnjaka
125 g maslaca

Sloj od maline

300 g zaleđenih malina
4 žlice šećera
2 žlice gustina
4 žlice vode
oko 150 g svježih malina

Čokoladni nadjev

400 g bijele čokolade
250 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Otopite maslac pa ga spojite sa svim sastojcima za podlogu i utisnite u kalup promjera 23 cm.

Zatim u posudu dodajte zaleđene maline, šećer i vodu. Kada maline omekšaju, ugasite vatru i dodajte gustin.

Ohlađenu smjesu stavite na podlogu, a potom u hladnjak da se sloj malina stegne. Preko sloja malina po želji stavite svježe maline.

U posudu dodajte slatko vrhnje i bijelu čokoladu pa ih otopite na pari. Ohlađeni ganache prelijte preko malina i stavite tart na hlađenje par sati. Ukrasite po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 08:00