Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Paula Vučemilović. Zaljubljenica u pripremu slastica koju možete pratiti na Instagramu u utrku za vrijednim nagradama upustila se receptom za tart s malinama, lješnjacima i bijelom čokoladom.
Kako nam je napisala, okus je oduševio njene ukućane.
Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.
Tart s malinama
Sastojci:
Podloga:
300 g mljevenog keksa
100 g mljevenog lješnjaka
125 g maslaca
Sloj od maline
300 g zaleđenih malina
4 žlice šećera
2 žlice gustina
4 žlice vode
oko 150 g svježih malina
Čokoladni nadjev
400 g bijele čokolade
250 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Otopite maslac pa ga spojite sa svim sastojcima za podlogu i utisnite u kalup promjera 23 cm.
Zatim u posudu dodajte zaleđene maline, šećer i vodu. Kada maline omekšaju, ugasite vatru i dodajte gustin.
Ohlađenu smjesu stavite na podlogu, a potom u hladnjak da se sloj malina stegne. Preko sloja malina po želji stavite svježe maline.
U posudu dodajte slatko vrhnje i bijelu čokoladu pa ih otopite na pari. Ohlađeni ganache prelijte preko malina i stavite tart na hlađenje par sati. Ukrasite po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....