StoryEditorOCM
Slatkojednostavno

Zaboravite jagode u čokoladi, ovo je tisuću puta bolje! Evo kako u čas posla napraviti fine praline, ne treba vam kalup

Piše T. S. M.
10. svibnja 2024. - 18:08

Ako ste ljubitelj jagoda u čokoladi, evo ideje koju morate isprobati. Barem je tisuću (bez pretjerivanja) puta bolja od klasičnih jagoda umočenih u otopljenu čokoladu, a priprema se uz samo mrvicu više truda. Rezultat su fine čokoladne praline s punjenjem od jagode. To je, priznate ćete čim ih probate, znatno poboljšanje u odnosu na jagode koje ste samo na brzinu utočali u čokladni umak.

Problem kod jagoda umočenih u čokoladu je u nesrazmjeru slatkoće između čokoladne ljuske i voća. Jagode su već same po sebi pomalo kiselkaste, a kad nisu potpuno zrele te su note u okusu još više naglašene. Slastica čiji ćemo vam recept otkriti za trenutak, pak, sadrži dodatni zaslađivač, zbog čega su okusi ljepše izbalansirani.

No i praline imaju jedan problem, a to je da ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. listopad 2025 23:17