Ako ste ljubitelj jagoda u čokoladi, evo ideje koju morate isprobati. Barem je tisuću (bez pretjerivanja) puta bolja od klasičnih jagoda umočenih u otopljenu čokoladu, a priprema se uz samo mrvicu više truda. Rezultat su fine čokoladne praline s punjenjem od jagode. To je, priznate ćete čim ih probate, znatno poboljšanje u odnosu na jagode koje ste samo na brzinu utočali u čokladni umak.
Problem kod jagoda umočenih u čokoladu je u nesrazmjeru slatkoće između čokoladne ljuske i voća. Jagode su već same po sebi pomalo kiselkaste, a kad nisu potpuno zrele te su note u okusu još više naglašene. Slastica čiji ćemo vam recept otkriti za trenutak, pak, sadrži dodatni zaslađivač, zbog čega su okusi ljepše izbalansirani.
No i praline imaju jedan problem, a to je da ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....