Grickalo biste kekse, ali ne smijete jesti one klasične, sa šećerom? Vaš se spas krije u - zobi. Točnije, u zobenim pahuljicama. Zobene pahuljice već su godinama mnogima od nas najdraži obrok za pravilan početak dana, zasitne su, hranjive i prilagodljive. Bilo da ih volite u kaši, smoothieju, granoli, s njima zbilja ne možete pogriješiti.
Osim za doručak, super su i kada vam usred dana naglo padne energija i treba vam nešto slatko da vas vrati u život, međutim ta zdrava namirnica ujedno je i glavni sastojak finih keksića koji se pripremaju bez dodavanja šećera, a dodatna im prednost leži u praktičnosti - za njih vam ne treba ni mikser ni puno vremena.
Sve sastojke jednostavno promiješajte, prebacite u kalup i stavite peći. Ako nemate kalup, smjesu vadite žlicom i oblikujte hrpice na papiru za pečenje, pazeći na razmak jer će se za vrijeme pečenja malo raširiti.
Zobeni keksi
Sastojci
250 g zobenih pahuljica
70 ml mlijeka
2 žlice otopljenog maslaca
1 žlica kakaa
1 žličica meda ili drugog zaslađivača
1 vanilin šećer
1/2 žličice praška za pecivo
2 jaja srednje veličine
začin za medenjake ili cimet
komadići čokolade
Priprema
U zdjelu stavite sve suhe sastojke i dobro ih promiješajte. Dodajte jaja, mlijeko, maslac i med. U ovom koraku po želji možete dodati komadiće čokolade ili sušenog voća. Miješajte smjesu žlicom dok ne postane gusta i blago ljepljiva. Ako želite, dodajte i žlicu kikiriki maslaca. Ulijte smjesu u kalup i po vrhu rasporedite još malo čokolade. Pecite 20 minuta na 180 °C.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....