S dolaskom proljeća tržnice su se ponovno zacrvenile – mirisne, zrele i sočne, prve jagode mame svojim okusom i izgledom. Obožavamo ih u desertima, smoothiejima ili jednostavno ih pojedemo onako svježe ubrane iz vrta. No, iza oku i nepcu ugodne privlačnosti jagode skrivaju i nešto manje ugodnu istinu – one spadaju među voće s najvišim koncentracijama ostataka pesticida. I dok uživamo u njihovoj sočnosti, mnogi nisu svjesni opasnosti koje ostaci pesticida mogu donijeti ljudskom zdravlju.
Zašto su jagode toliko onečišćene?
Jagode su, nažalost, među najviše tretiranim voćem kada je riječ o kemijskim zaštitama. Prema višegodišnjim istraživanjima britanske i američke agencije za sigurnost hrane, jagode su redovito pri vrhu liste poznate kao Dirty Dozen – popisa voća i pov...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....