Konzumiranje zdrave hrane biljnog porijekla može smanjiti rizik od nastanka apneje u snu, poremećaja disanja koji može biti opasan za zdravlje, pokazalo je novo istraživanje australskih znanstvenika.
Obroci bogati povrćem, voćem, cjelovitim žitaricama i orašastim plodovima smanjuju rizik od toga iscrpljujućeg i potencijalno opasnog stanja, pokazala je studija.
Nasuprot tomu, u osoba koje se hrane nezdravo i uglavnom konzumiraju rafinirane ugljikohidrate, zaslađena pića i hranu s visokim udjelom šećera i soli uočen je veći rizik od nastanka apneje.
Apneja u snu je poremećaj spavanja zbog kojega, dok spavate, vaše disanje prestaje u kratkim razdobljima. Osobe koje boluju od apneje u snu obično nisu svjesne simptoma koji se javljaju - hrkanje, teško disanje, gušenje,...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....