StoryEditorOCM
ZdravljeANTIOKSIDANSI

Često zaboravljen začin, može nam pomoći i kod upala, ali i kod olakšavanja tjeskobe - ubacite ga u mlijeko

Piše Petra SOKIĆ/Živim
21. srpnja 2024. - 07:31

Začini, često zaboravljeni i podcijenjeni, a osim svoje uloge u kuhinji i mogućnosti da od jela naprave eksploziju okusa, često imaju i puno skrivenih zdravstvenih dobrobiti, tako i muškatni oraščić. Ni sama se ne sjećam kada sam ga zadnji put iskoristila u kuhinji, a naročito kao glavni sastojak u nekom napitku - velika greška. Taj zanimljivi začin može ublažiti i spriječiti brojne zdravstvene probleme, od psihičkih do fizičkih, piše Živim.

Muškatni oraščić je začin dobiven iz sjemena stabla Myristica fragrans, porijeklom iz Moluccasa u Indoneziji. Poznat je po svom slatkom i blago orašastom okusu, a koristi se u slatkim i slanim jelima, uključujući pekarske proizvode i pića. Iako se smatra zimskim začinom, nema razloga da ga ne koristite i u ljetnim mjesecima. Muškat...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 10:51