Prema nedavnom istraživanju hrane bogate proteinima, uključujući govedinu i tofu, mikroplastika je otkrivena u gotovo 90% uzoraka.
Istraživači s Ocean Conservancyja i Sveučilišta u Torontu analizirali su više od deset različitih vrsta proteina, uključujući plodove mora, svinjetinu, piletinu, govedinu i tofu. Pronašli su mikroplastiku u gotovo 90% uzoraka koje su testirali i procijenili da prosječna odrasla Amerikanka konzumira najmanje 11 000 čestica mikroplastike svake godine.
Po porciji, prženi škampi imali su najviše mikroplastike, a slijede ih biljni odresci i pileći odresci. Najmanje ih je bilo u pilećim prsima, svinjskim fileima i tofuu.
Budući da visoko prerađena hrana poput prženih škampa i pilećih nuggetsa sadrži znatno više mikroplastičnih čestica po gramu, ist...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....