Jedite sezonski, čest je savjet koji dobivamo u ordinacijama i nutricionističkim savjetovalištima s namjerom dodatnog obogaćivanja našeg tijela nutritivno korisnim sastavom namirnica koje rastu pod našim podnebljem. Jedenje sezonskih namirnica donosi brojne prednosti, uključujući bolji okus i teksturu jer su plodovi ubrani u svojoj prirodnoj zrelosti.
Koje namirnice odabrati u jesen?
- U jesen treba staviti naglasak na hranu koja prirodno dozrijeva u to doba godine te jela temeljiti na kupusu, kelju, poriluku, lisnatim salatama, bundevama, bučinim košticama i bučinu ulju, gljivama, grahu, krumpiru, batatu, žitaricama poput prosa, heljde i ječma, jabukama, grožđu, kestenima, orasima - objašnjava mag. Zrinka Šmuljić, dijetetičarka i nutricionistica iz Nutricionističkog savjetovališt...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....