Edamame je bogat izvor proteina, vlakana, vitamina i minerala, što ga čini idealnim dodatkom zdravoj prehrani, a istraživanja pokazuju da može pomoći u snižavanju kolesterola, reguliranju razine šećera u krvi, pa čak i u prevenciji određenih vrsta raka.
Osim što je bogat proteinima, vlaknima i ključnim vitaminima i mineralima, može pomoći u snižavanju kolesterola, reguliranju šećera u krvi i održavanju zdravlja kostiju.
Što je edamame?
Edamame su mlada, nezrela zrna soje, često zelene boje, koja se najčešće konzumiraju kuhana ili slabo posoljena. U usporedbi sa zrelim zrnom soje koje je bež ili smeđe boje, edamame se žanje ranije i zadržava svoju svijetlozelenu nijansu. Zbog visokog udjela proteina, vlakana i ključnih nutrijenata, sve je popularniji među pobornicima zdr...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....