Prema mišljenju mnogih stručnjaka, potrebno je dugo vremena da se razvije Alzheimerova bolest. Tako je dr. Abram Hoffer, kanadski biokemičar, liječnik i psihijatar vjerovao da su dugotrajna neadekvatna prehrana, kao i eksponiranje polutantima mozga odgovorni za razvoj ovog degenerativnog oboljenja. Naravno, kao i kod drugih stanja mnogi čimbenici utječu na ovu bolest, kao što su problemi cirkulacije, virusne infekcije, oksidativna oštećenja, upale, stres, ali i višak kortizola. I naravno, genetska predispozicija.
- Genetska predispozicija je najvjerojatnije uzrokovana apolipoproteinom E (ApoE), te nažalost oni koji naslijede specifičan tip ovog Apo E, a to je Apo E 4, imaju tri puta veći rizik da razviju Alzheimerovu bolest - kaže liječnica i nutricionistica dr. Lejla Ka...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....