StoryEditorOCM
ZdravljeGRICKAJTE IH

Namirnice za pet: bogate su antioksidansima, sadrže biljne proteine, vitamin E, minerale, zdrave masti i vlakna

Piše Ana Špoljarić/Živim
26. siječnja 2024. - 15:09

Često zaboravljamo na njih, no sjemenke suncokreta doista možemo kombinirati gotovo u svakom jelu ili ih konzumirati samostalno. Ne samo što će u svom sirovom, pečenom, mljevenom ili prešanom (ulje) izvoru doprinijeti boljem okusu hrane već će donijeti brojne zdravstvene dobrobiti. Ove su sjemenke naime bogate hranjivim tvarima i antioksidansima, sadrže biljne proteine, vitamin E, minerale, zdrave masti i vlakna. Njihova konzumacija pomaže u boljem imunitetu, a može pomoći u smanjenju rizika od nekoliko kroničnih bolesti, uključujući bolesti srca, dijabetes tipa 2 i pretilost, piše Živim.

Jačaju imunosnu funkciju

Sjemenke suncokreta podržavaju imunosni sustav kroz nekoliko funkcija. Posjeduju prirodna antimikrobna, antibakterijska i antivirusna svojstva koja pomažu u obr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 12:53