StoryEditorOCM
ZdravljeSVE PREDNOSTI

Nutricionista objašnjava za što su sve dobra jaja, a upozorava i gdje ih se ne smije držati: ‘Morate ih staviti...‘

Piše MOZAIK SD
22. srpnja 2024. - 20:28

Španjolski nutricionist Pablo Ojeda kaže da postoje "znanstveni dokazi" o sigurnosti konzumiranja jaja. Tvrdi da su jaja prava "superhrana" koja vjerojatno ima najbolji protein u životinjskom svijetu, a ima i dobru masnoću zdravu za srce i vitamin A".

Što se tiče ljuske, nutricionist upozorava da je važno biti "oprezan" s njom. "Propusna je, pa je treba oprati samo prije upotrebe jaja, nikada ga opranog ne stavljati u hladnjak."

Osim toga, Ojeda je preporučio da se jaja "nikada ne smiju stavljati u vrata hladnjaka, jer su vrlo osjetljiva na temperaturu a vrata se stalno otvaraju". "Morate ih staviti na vrh ili na dno", naglasio je, piše El Espanol.

Što se boje tiče, stručnjak je također jasno dao do znanja: "nema razlika između bijelih i smeđih ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 19:16