StoryEditorOCM
Zdravljenajgori su

Ovi mliječni proizvodi debljaju i uništavaju crijevnu floru: većini su svakodnevno na stolu

Piše MOZAIK SD
24. rujna 2024. - 21:42

Mnogi liječnici se slažu da je redovita upotreba fermentiranih mliječnih proizvoda, koji sadrže bakterije korisna za crijevnu mikrofloru i osnova zdravog načina života i pravilne prehrane. Međutim, nemaju svi oni blagotvorno djelovanje na ljudski organizam.

Nutricionistkinja Daria Rusakova sastavila je listu fermentiranih mliječnih proizvoda koji su opasni po zdravlje.

Mliječni proizvodi su zdravi, ali imaju i negativnu stranu

1. Jogurti sa aditivima

Jogurti s raznim dodacima nisu prirodno “mlijeko”, jer sadrže mnogo više ugljikohidrata nego bilo koji drugi fermentirani mliječni proizvod. Zbog neprirodnih dodataka i velike količine šećera, koji remeti apsorpciju kalcija, prije spadaju među slatkiše nego mliječne proizvode.

2. Mliječni proizvodi bez masti

Iako ih ve...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 11:56