Ako ne operete voće i povrće iz supermarketa možete se otrovati što može dovesti do mučnine i proljeva. Pogledajte koje namirnice je važno oprati prije konzumacije.
Postoje namirnice koje svi peremo prije jela, ali trudite li se oprati, recimo, jabuku?
Istraživanja kažu da biste trebali, a ako vas to iznenađuje, pričekajte dok ne saznate što bi još trebali prati, piše The Mirror, a prenosi N1.
Šest namirnica koje morate oprati prije jela:
Jagode
Jagode se moraju dobro isprati kako bi se uklonila prljavština jer je to voće koje najvjerojatnije sadrži ostatak pesticida.
Krumpir
Nepranje krumpira može uzrokovati bolesti koje se prenose hranom. Kao korjenasto povrće, krumpir može apsorbirati pesticide i klice u tlu.
Kelj
Lisnato povrće poput kelja može imati štetne klice, uklj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....