StoryEditorOCM
Zdravlješto rjeđe na tanjuru

Ovo je ipak najgora vrsta mesa koju možete pojesti: puno je kolesterola i soli, a gomila i salo

Piše MOZAIK SD
31. listopada 2024. - 20:08

Mnogima je teško zamisliti obrok u kojem uopće nema mesa, ali jedan tip mesa bismo ipak trebali rjeđe konzumirati jer, ako ga jedemo svaki dan, to može imati loše posljedice za naše zdravlje.

Poznato je da je meso bogato proteinima koji su neophodni našem organizmu, pa je tako primjerice piletina popularan izbor čak i kada pokušavamo smršaviti.

Mnogi liječnici preporučuju smanjenje unosa crvenog mesa, kao i njegovih prerađevina.

Koje je najbolje?

Na to pitanje odgovorio je gastroenterolog Vojislav Perišić.

“Svaki dan za ručak treba pojesti komad mesa, možete i soju. Najkvalitetnije meso, da vam kažem, kad uđete u američku mesnicu, najčešće se jede govedina. I to ne teletina ili junetina. Zašto? Jako je crvene boje, što ukazuje na sadržaj željeza, a gdje ima željeza ima i cink...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 12:53