Mnogima je teško zamisliti obrok u kojem uopće nema mesa, ali jedan tip mesa bismo ipak trebali rjeđe konzumirati jer, ako ga jedemo svaki dan, to može imati loše posljedice za naše zdravlje.
Poznato je da je meso bogato proteinima koji su neophodni našem organizmu, pa je tako primjerice piletina popularan izbor čak i kada pokušavamo smršaviti.
Mnogi liječnici preporučuju smanjenje unosa crvenog mesa, kao i njegovih prerađevina.
Koje je najbolje?
Na to pitanje odgovorio je gastroenterolog Vojislav Perišić.
“Svaki dan za ručak treba pojesti komad mesa, možete i soju. Najkvalitetnije meso, da vam kažem, kad uđete u američku mesnicu, najčešće se jede govedina. I to ne teletina ili junetina. Zašto? Jako je crvene boje, što ukazuje na sadržaj željeza, a gdje ima željeza ima i cink...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....