Svi znamo što je crna leća, međutim, mnogi možda ne znaju da je ova mahunarka zapravo pravi nutritivni “dragulj”. Poznata i kao “beluga kavijar” zbog svoje vizualne sličnosti s kavijarom, crna leća postaje sve popularniji izbor u modernoj prehrani. Kao i crna riža te crna kvinoja, crna leća se izdvaja, ne samo po svom intenzivnom okusu, nego i po izuzetno bogatom nutritivnom profilu koji donosi brojne zdravstvene benefite.
Ova posebna vrsta sočiva često se ističe u kulinarskim krugovima zbog svog slanog, zemljanog okusa i glatke teksture koja odlično upija arome. Brzo se priprema, ne zahtijeva namakanje te je savršeno za brze i zdrave obroke. Praktičnost pripreme crne leće, koja je gotovo u samo 15 do 30 minuta kuhanja, ovisno o sorti, čini je idealnim sastojkom u svako...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....